مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مشهد > اخبار مرکز > اخبار فرهنگی > معرفی کتاب “عُیونُ أخْبارِ الرّضا” به مناسبت میلاد امام رضا(ع)

عُیونُ أخْبارِ الرّضا یا عیون الأخبار کتابی حدیثی درباره زندگی، آثار و روایات امام رضا(ع) نوشته شیخ صدوق (متوفای ۳۸۱ق) عالم دینی شیعه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز آموزش علمی  کاربردی جهاددانشگاهی مشهد، عیون اخبار الرضا در موضوعاتی چون فقه، اخلاق، سیره و علم کلام از منابع مهم روایی شیعه به شمار می‌رود. عیون الاخبار در ۱۵ کتاب شرح و بیش از ده کتاب ترجمه شده است. عیون الاخبار مانند دیگر آثار شیخ صدوق از ارزش و اعتبار خاصی برخوردار است و پس از تألیف آن مورد استناد کتب بعدی قرار گرفته است و از مصادر بحار نیز است.

احادیث این کتاب در ۶۹ باب تنظیم شده که بخشی از آن، سخنان امام رضا(ع) و بخشی دیگر احادیثی است که آن حضرت از امامان پیش از خود، روایت کرده‌ اند.

عیون الاخبار، اولین‌بار در سال ۱۲۷۵ق، در تهران چاپ سنگی شد. بعد از آن بارها در کشورهای لبنان، عراق و ایران و در شهرهایی مثل نجف، قم و بیروت چاپ شده است.

محمد بن‌ علی‌ بن‌ حسین‌ بن‌ موسی‌ بن‌ بابویه قمی مشهور به شیخ صدوق، عالم بزرگ شیعی قرن چهارم هجری قمری است.