به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر محمدرضا هدایتی مقدم، عصر روز گذشته 16 آذر در گردهمایی روز جهانی ایدز که در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر علی شریعتی جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد، افزود: رشد برخی از بیماری‌ها نظیر هپاتیت B بسار شایع تر از بیماری ایدز است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در دنیا 250 میلیون نفر مبتلا به بیماری هپاتیت B، 170 میلیون نفر مبتلا به بیماری هپاتیت C و 33 میلیون نفر مبتلا به ایدز می باشند.

به گفته وی، درصورتی که فردی مبتلا به HIV مثبت باشد و برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کند می تواند یک عمر طبیعی را همانند یک فرد سالم داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه نباید از فرد مبتلا به HIV ترسید، تصریح کرد: نگرش و باور نادرست مردم نسبت به این بیماری باعث نگرانی شده است.

به گفته مدیر گروه پژوهشی ایدز و هپاتیت سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، HIV ویروس نقص ایمنی انسان است و سال های سال طول خواهد کشید تا HIV به ایدز منجر شود.

وی با اشاره به اینکه ویروس HIV فقط و فقط از سه راه خونی، تماس جنسی و تزریف فرآورده های آلوده خونی منتقل خواهد شد، بیان داشت: از سال 65 تا پایان خرداد سال جاری بالغ بر 33 هزار نفر آلوده به HIV در کشور شناسایی شده اند.

دکتر هدایتی مقدم گفت: تا قبل از سال 1385 در حدود 80 درصد مبتلایان به HIV از طریق تزریق  به این بیماری آلوده شده بودند.

وی با تاکید بر اینکه موج سوم HIV یا همان تماس جنسی از سال 1385 به بعد در کشور رو به افزایش است، افزود: در طی سال‌های گذشته 68 درصد از موارد مبتلا به ایدز از طریق اعتیاد ترزیقی و 19 درصد از طریق تماس جنسی بوده است که این مزان در طی سه ماهه اول جاری به ترتیب به 34 و 42 درصد رسیده است.

وی در ادامه یادآور شد: در طی سال های اولیه شناسایی بیماری ایدز 16 درصد از بانوان مبتلا به این بیماری شده بودند که این میزان در حال حاضر به 34 درصد افزایش یافته است.

مدیر گروه پژوهشی ایدز و هپاتیت سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: افزایش موارد مبتلایان به HIV از راه تماس جنسی در حال تبدیل به یک بحران در کشور است.

در ادامه دکتر علی حسین پور، کارشناس مسوول پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ایران و به ویژه شهر مشهد در سال گذشته بالاترین سرعت رشد HIV را داشته اند.